Når du forelsker deg

De siste månedene har jeg ikke sett meg selv i speilet. Ja, jeg har sett. Men jeg har ikke sett meg selv i øynene. Hvorfor, det kan ingen vite. For første gang på veldig lenge turte jeg. Å åpne øynene, og se på meg selv. Å danne meg et bilde av hvem jeg egentlig er. Og jeg må prøve å finne ut hvem jeg vil være. Vil jeg virkelig fortsette på denne måten. Å bare følge strømmen, å ikke stoppe opp og tenke meg om to ganger, og muligens kjempe mot strømmen. Jeg har aldri vært blant de mest reflekterte mennesker; jeg har gjort utrolig mye dumt. Men nå begynner jeg faktisk å tenke for meg selv, å være klar over hva slags konsekvenser handlingene mine får. Jeg vil ikke være dum og ikke tenke over at det jeg gjør kan såre andre.

Jeg tør å se på meg selv nå. Og jeg liker ikke det jeg ser. Jeg liker ikke den personen jeg har blitt, og det må jeg forandre. Det er det bare jeg som kan.

Impulshandlinger, depresjon, en intens smerte som minner om helvete. Jeg sliter med så ufattelige mange ting, som bare de nærmeste kjenner til, og noen er det bare jeg som kjenner til. Og enda flere ting jeg ikke vet jeg har. Men jeg er likevel optimistisk. Jeg har håp. Jeg vet at det vil bli bedre. At smerten, den alloppslukende angsten vil slippe taket. At hullet i brystet mitt vil gro igjen.

Jeg vet at det vil bli bedre, for jeg kjenner for første gang på veldig lenge, at det faktisk finnes liv. Jeg har fortsatt en puls, et hjerte som slår. Og det slår litt fortere hver eneste gang jeg ser på deg. Jeg føler meg ikke som en zombie lenger. Det har allerede blitt bedre. Du er så nær, men likevel så fjern. Jeg kjenner deg ikke så altfor godt, og du kjenner ikke meg. Det er kanskje en bra ting. Men jeg vet ikke det sikkert.

Om det er håp for oss. Og den følelsen føles som himmel og helvete på en og samme tid. Usikkerheten, nervøse tilnærmelser. Uskolerte hender på fremmed hud, som en soldat på fiendens territorium. Kyss som burde skrives bok om. Øyne som smiler, men skjuler de dypeste hemmeligheter som jeg engang vil få ta del i. Du er så fremmed, det er det som er så forlokkende. Mystisk, og samtidig gir du meg en følelse av trygghet. Jeg vet at dette har en risiko, at det ikke kanskje går min vei. Men det er verdt å gi det en sjanse. For jeg føler meg så levende, som om jeg har våknet etter en tusen års lang dvale.
Jeg er vettskremt, nervøs, lykkelig, sjenert. Den følelsen er ikke helt ukjent, men alikevel er den så fremmed og påtrengende. Og jeg kunne ikke forstå det, før nå, inatt, i skrivende stund. Jeg har blitt forelska, igjen. Jeg har iløpet av millisekunder blitt en vettskremt liten jente, med et hjerte som slår så fort at det kommer til å implodere, med klamme hender og et hode fult av kaos. Den følelsen veltet meg over ende, men jeg trengte ikke lang tid til å sette sammen bitene og skjønne hva som egentlig foregikk inni hodet mitt. Jeg har rørt ved deg før, kjent hendene dine på hoftene mine, kjent pulsen stige, og at det ble kondens på vinduet, og bare la alt annet bli glemt for en liten stund. Jeg vil be deg ut på kaffe igjen, bare prate med deg, se deg inn i øynene til kaffen blir kald, le nervøst og la hånda gli gjennom håret. Jeg kommer til å smile som en idiot og se at du smiler like fjollete tilbake. Jeg kommer til å stå og trippe fordi det er kaldt når vi står ute og røyker, og når vi går på fortauet, kommer du til å ta tak i meg så fort at jeg skvetter og mister veska i snøen, du kommer til å ta tak rundt livet mitt og kysse meg under gatelyktene, og det vil ikke lenger føles som at det er pisskaldt og vinter, for varmen kommer til å bre seg i hele kroppen min og jeg kommer til å bli rød som en tomat i fjeset av forlegenhet, men du bare hvisker at jeg er søt, og holder rundt meg.

9 kommentarer

maria

09.aug.2011 kl.04:31

Veldig fint innlegg ! :)

oda

09.aug.2011 kl.05:52

du skriver virkelig bra !

Stine

09.aug.2011 kl.06:36

flott skrevet!

Renate

09.aug.2011 kl.08:30

Bra det var bra skrevet

Marie Jacqueline

09.aug.2011 kl.08:32

fint skrevet :)

Bekka ♥

09.aug.2011 kl.09:03

det er litt rart , forskjellen når man ser seg i øynene og ikke.. blir helt anderledes!.. fint skreve tden nederste delen :) <3

Vilde

09.aug.2011 kl.09:29

Så fint at du har blitt forelska, og håper de andre tingene du nevnte ovenfor løser seg. :-)

Kristìn ♥ David

09.aug.2011 kl.14:03

<3<3<3

Madelene Lisella

09.aug.2011 kl.14:16

så fint design!

Jeg vet ikke om forelskelses følelsen er en bra ting eller negativ ting, man føler seg så usikker på en måte. Men når det går over til noe mer er det alltid deilig å ha en du kan stole på ^^ Du skriver bra :)

Skriv en ny kommentar

hits